Andra arrangemang

 

Vår verksamhet

 

Föreläsningar

Kvalificerade föreläsare talar om konstrelaterade ämnen, ofta med koppling till kommande utställningar/utflykter.

OBS: TVÅ FÖRELÄSNINGAR HAR FÅTT FEL DATUM I KATALOGEN. RÄTTA DATUM ÄR

24/3: Hilma af Klint
31/3: SARA; Swedish academy of realist art


 

Dagsaktiviteter

Vandringar eller utflykter med buss/tåg där konst, arkitektur och historia står i fokus.Studiecirklar  i konst- och arkitekturhistoria
Vi samarbetar med 
Studieförbundet Sensus.


Medlemsavgiften

250 kr per person och år.


Förslag till revidering av  stadgar finns under fliken "Stadgar". Tas upp på årsmötet 20/2 med start kl 16.00 i C-salen på Malmö Konststudio


Carl-Fredrik Hill, 1849-1911

Stenbrottet vid Oise I, 1877, beskuren

Malmö Konstmuseum, inköp 1934

Bild: Karl-Bertil Hake

Malmö Konststudio

 

 


Arrangemang av andra kulturföreningar som medlemmar i Malmö Konststudio inbjuds till:

 

Malmö Konsthall

Ragna Bley och Inger Ekdahl

Vernissage: 31/1 19 - 21

Utställningsperiod 1/2 - 13/4

 

Konsthallens vårutställning presenterar Ragna Bley (1986 - ), en ung svensk målare på väg mot internationellt genombrott, samt Malmöikonen Inger Ekdahl (1922 - 2014), en pionjär för modernismen i Sverige. I fokus för utställningen står den abstrakta bildens utveckling. Inger Ekdahls rörelse från spontana expressionistiska experiment till minimalistiska mönster möter här Ragna Bleys verk som bokstavligen kommer att förändras framför våra ögon under utställningens gång.

 

Sun & Sea:

Vernissage/Premiär: 18 - 22

Spelperiod: 6/5 - 17/5

 

Sun & Sea är en kritikerrosad litauisk opera-performance, prisad med Guldlejonet som det bästa bidraget på årets Venedigbiennal. En levande installation utan början eller slut, på en välbesökt strand under en artificiell sol. Med lätt hand tar föreställningen upp akuta frågor om hållbarhet och ekologi, om trötta kroppar och en trött planet. En brännande konstupplevelse av Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė och Lina Lapelytė. Kurator: Lucia Pietroiusti

 

Luca Frei:

Vernissage: 5/6: 19 - 21 + Sommarfest med hemlig gäst efteråt!

Utställningsperiod 6/6 - 30/8

 

Luca Frei (1976 - ) är en schweizisk konstnär, baserad i Malmö, som bland annat intresserar sig för hur konst och arkitektur kan förenas med pedagogik och lek. Det genom till exempel skulpturer och installationer som på olika vis bjuder in till interaktion. Relationen mellan kropp och arkitektur och ämnen som lärande och samverkan återkommer ständigt i Freis verk. För Malmö Konsthalls räkning har Luca Frei tagit fram nya produktioner som nu kommer visas för första gången, tillsammans med äldre verk.

 

 

DANSK OCH SVENSK KONST OCH LITTERATUR UNDER

OCKUPATIONSÅREN 1940-45

I april 2020 är det 80 år sedan Danmark blev ockuperat av tyska trupper.

Kring hur detta läge påverkade förbindelserna mellan de två länderna, liksom hur det kom till uttryck i konsten och litteraturen handlar

programmet som Danskt-Svenskt Författarsällskap anordnar på

Margaretapaviljongen i Malmö lördagen den 4 april kl 14 till cirka 15.40.

Entréavgiften- 100 kr inkl. fika- skall betalas vid anmälan till

Danskt-SvensktFörfattarsällskap, pg 25 04 44-7.

 

Välkommen med din föranmälan till Bengt Liljenberg, tel. 0490-91 75 42

 

 

MSOV Malmö SymfoniOrkesters Vänförening

Vill du lära dig mer om klassisk musik och den slags musik som Malmösymfonikerna uppför så gott som varje vecka under hela året?

 

Lennart Stenkvist, tidigare programchef på MSO och med en gedigen musik-CV håller i denna grundkurs som ges sju tisdagseftermiddagar under våren med början den 28 januari kl 15.00. Lokal: Malmö Live.

Pris 850 kr.

Mera info lämnas av Anna-Lena Bengmark, som också tar emot anmälan. Annalena.bengmark@gmail.com  alt tel/sms 0709-655 430.

Moderna Museet

 

HILMA AF KLINT  - KONSTNÄR, FORSKARE, MEDIUM”

 

Så heter  vårens och sommarens stora utställning på Moderna Museet i Malmö, med Iris Müller-Westermann (museichef på MMM) och Milena Högsberg som utställningskuratorer. Under nästan ett halvt år blir Moderna Museet Malmö Hilma af Klints ”tempel”.

Det är nu sju år sedan Moderna Museet i Stockholm gjorde den första omfattande retrospektiva utställningen med Hilma af Klint (1862-1944), en konstnär som skapade banbrytande abstrakta målningar så tidigt som 1906. Den utställningen hette ”Hilma af Klint. Abstrakt pionjär”, och den blev den mest välbesökta utställningen med en svensk konstnär i museets historia. Därefter turnerade utställningen till ett flertal viktiga museer i Europa (bland annat Louisiana) och sågs av en miljon människor. Intresset för detta spännande konstnärskap har därefter ökat snabbt, och utställningen på Guggenheim Mueum i New York 2018/19 drog 600 000 besökare – en besökssiffra som ingen utställning på Guggenheim tidigare har nått upp till.

 

Med start den 4 april 2020 är det dags för Moderna Museet Malmö att presentera Hilma af Klint i en omfattande utställning med mer än 200 verk, som visar flera aspekter än tidigare av detta fascinerade och gränsöverskridande konstnärskap.

 

Dr. Iris Müller Westermann kommer att presentera Hilma af Klint och utställningen vid en föreläsning för oss på Malmö Konsthall den 24 mars 2020 kl. 14.30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use