Andra arrangemang

 

Vår verksamhet

 

Föreläsningar

Kvalificerade föreläsare talar om konstrelaterade ämnen, ofta med koppling till kommande utställningar/utflykter.

OBS: Alla resterande arrangemang och

studiecirkeln är inställd resten av våren!


Dagsaktiviteter

Vandringar eller utflykter med buss/tåg där konst, arkitektur och historia står i fokus.


Studiecirklar  i konst- och arkitekturhistoria
Vi samarbetar med 
Studieförbundet Sensus.


Medlemsavgiften

250 kr per person och år.
Carl-Fredrik Hill, 1849-1911

Stenbrottet vid Oise I, 1877, beskuren

Malmö Konstmuseum, inköp 1934

Bild: Karl-Bertil Hake

Malmö Konststudio

 

 


Arrangemang av andra kulturföreningar som medlemmar i Malmö Konststudio inbjuds till:

 

Malmö Konsthall

 

Luca Frei:

Vernissage: 5/6: 19 - 21 + Sommarfest med hemlig gäst efteråt!

Utställningsperiod 6/6 - 30/8

 

Luca Frei (1976 - ) är en schweizisk konstnär, baserad i Malmö, som bland annat intresserar sig för hur konst och arkitektur kan förenas med pedagogik och lek. Det genom till exempel skulpturer och installationer som på olika vis bjuder in till interaktion. Relationen mellan kropp och arkitektur och ämnen som lärande och samverkan återkommer ständigt i Freis verk. För Malmö Konsthalls räkning har Luca Frei tagit fram nya produktioner som nu kommer visas för första gången, tillsammans med äldre verk.

 

 

MSOV Malmö SymfoniOrkesters Vänförening

Vill du lära dig mer om klassisk musik och den slags musik som Malmösymfonikerna uppför så gott som varje vecka under hela året?

 

Lennart Stenkvist, tidigare programchef på MSO och med en gedigen musik-CV håller i denna grundkurs som ges sju tisdagseftermiddagar under våren med början den 28 januari kl 15.00. Lokal: Malmö Live.

Pris 850 kr.

Mera info lämnas av Anna-Lena Bengmark, som också tar emot anmälan. Annalena.bengmark@gmail.com  alt tel/sms 0709-655 430.

Moderna Museet

 

HILMA AF KLINT  - KONSTNÄR, FORSKARE, MEDIUM”

 

Så heter  vårens och sommarens stora utställning på Moderna Museet i Malmö, med Iris Müller-Westermann (museichef på MMM) och Milena Högsberg som utställningskuratorer. Under nästan ett halvt år blir Moderna Museet Malmö Hilma af Klints ”tempel”.

Det är nu sju år sedan Moderna Museet i Stockholm gjorde den första omfattande retrospektiva utställningen med Hilma af Klint (1862-1944), en konstnär som skapade banbrytande abstrakta målningar så tidigt som 1906. Den utställningen hette ”Hilma af Klint. Abstrakt pionjär”, och den blev den mest välbesökta utställningen med en svensk konstnär i museets historia. Därefter turnerade utställningen till ett flertal viktiga museer i Europa (bland annat Louisiana) och sågs av en miljon människor. Intresset för detta spännande konstnärskap har därefter ökat snabbt, och utställningen på Guggenheim Mueum i New York 2018/19 drog 600 000 besökare – en besökssiffra som ingen utställning på Guggenheim tidigare har nått upp till.

 

Med start den 4 april 2020 var det tänkt för Moderna Museet Malmö att presentera Hilma af Klint i en omfattande utställning med mer än 200 verk, som visar flera aspekter än tidigare av detta fascinerade och gränsöverskridande konstnärskap.


FÖRÄNDRINGAR I VERKSAMHETEN

  • Onsdag 18 mars 2020: Moderna Museet stänger all publik verksamhet från och med 19 mars med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. De utställningar som är planerade att öppna under den aktuella perioden kommer istället att välkomna besökarna när museerna öppnar igen. Nedstängningen gäller förutom i lokalerna i Malmö även på Moderna Museet i Stockholm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use