Ordförande har ordetYournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Malmö Konststudio

 

Vår verksamhet

 

Föreläsningar

Kvalificerade föreläsare talar om konstrelaterade ämnen, ofta med koppling till kommande utställningar/utflykter.

 

Dagsaktiviteter

Vandringar eller utflykter med buss/tåg där konst, arkitektur och historia står i fokus.

OBS: Besöket hos Kristina Müntzing är 28/11!


 OBS: Ny långresa

Wien, en konstresa, 13 - 18 april 2020


OBS: Studiecirkeln i arkitekturhistoria är fullbesatt.


 Medlemsavgiften

250 kr per person och år.

OBS: Nya medlemmar from höstterminen
betalar 125 kr för resten av 2019Carl-Fredrik Hill, 1849-1911

Stenbrottet vid Oise I, 1877

beskuren

Malmö Konstmuseum, inköp 1934

Bild: Karl-Bertil Hake

Ordföranden har ordet

 

 • Så har sommaren också i år gått till ända och för Malmö Konststudios styrelse innebär det att det nu är dags att presentera årets höstprogram.

 • Vid det här laget har vi hunnit smälta alla genomförda aktiviteter enligt vårprogrammet, som har gett oss spännande internationella upplevelser blandat med en rad inhemska aktiviteter. Medlemmarnas intresse av att delta har varit stort och styrelsen gläds över att allt har genomförts i god stämning.

 • Vårens utlandsresa gick som bekant till Madrid där vi besökte de flesta av stadens berömda museer som Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza och Museo Reina Sofia. Vi gjorde även utflykt till den forna huvudstaden och El Grecos födelsestad Toledo. Att tillgången till en mycket duktig guide gjorde sitt för att höja upplevelsen bör också nämnas.

 • Från den inhemska fronten kan vi påminna oss resan till vår svenska huvudstad med dess nyrenoverade Nationalmuseum som främsta dragplåster. En annan höjdpunkt under vistelsen i Stockholm var besöket på Bonniers Villa Manilla och dess konstsamling. En konstsamling som normalt inte är tillgängligt för enskilda besökare och som det krävdes en del förhandling från styrelsens sida  för att få tillgång till. Att få se personporträtt av Bonnierförlagets mest kända författare, målade av landets främsta konstnärer, var en stor upplevelse. Att få se den vackra villan från insidan var också en uppskattad förmån.

  Från Villa Manilla tog det oss runt 25 minuter att vandra längs vattnet för att nå nästa konstsamling på Waldemarsudde, där vi fick ta del av den permanenta konsten och utställningen ”Grez sur-Loing” med hjälp av förbokad guide. Ett besök på Konstakademien hanns också med och några av oss besökte dessutom Thielska galleriet, Sven Harrys konsthall och stockholmsoperan.

  Att välja tåg som transportmedel i Sverige kan vara vanskligt men vår resa fungerade utmärkt och vi kom fram på minuten i båda riktningarna.

 • Hösten 2019 inleder vi med att i början av september resa till Bryssel för att tillsammans med vår konstguide Thomas Kjellgren studera belgiska symbolister. Vi bor i Bryssel och gör dagsutflykter därifrån till museer i landet som har symbolistisk konst. Denna resa aviserades i årets vårprogram.

 • I vårt höstprogram har vi som främsta inhemska utflyktsmål valt Göteborg med deras fantastiska Konstmuseum, Röhsska museet, Världskulturmuseet, konsthallen Röda Sten samt sightseeing, både med buss och till fots, som dragplåster. Möjlighet finns också att på kvällarna (två) gå på konsert, teater eller opera/musikal.

 • I höstprogrammet presenterar vi också vårens utlandsresa som denna gång går till Wien, se sidan 27.

 • Våra resurser, varken personellt eller ekonomiskt, räcker tyvärr inte till för utskick via frimärksposten utöver vår- och höstprogrammen. Flera av våra arrangemang planeras mellan våra två årliga program och distribueras därför till er, medlemmar, via e-post. För dig, som inte har tillgång till e-post, kan det innebära att du missar att få del av underättelser om aktiviteter som du kanske velat delta i. Detta kan t ex gälla resorna till Österlen, Wanås och Göteborg.

  Jag uppmanar därför dig som inte har tillgång till dator eller e-post att be någon konststudiovän att informera dig när nytt erbjudande kommit med e-post eller att gå till något av stadens bibliotek och där med jämna intervaller gå in på vår hemsida www.malmokonststudio.com

 • Om du är användare av e-post och ändå inte fått mail från Malmö Konststudio under det senaste halvåret beror det sannolikt på att du missat att anmäla din e-postadress eller på att du kan ha bytt e-postadress och missat att informera styrelsen.

  Utöver alla dagsarrangemang fortsätter vi med våra tisdagsföreläsningar på Malmö Konsthall kl 14.30.


 • Liksom tidigare, är du som medlem, också välkommen att lämna förslag till programpunkter.

 • Som vanligt – Mycket välkommen att anmäla dig till våra olika arrangemang. Från vilket datum du kan anmäla dig står i varje presentation. 


  För Malmö Konststudios styrelse

  Anna-Lena Bengmark