Dagsaktiviteter

Malmö Konststudio • Tel. 040-23 78 60 • malmokonststudio@hotmail.com

 

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordisk Salong på Dunkers kulturhus Helsingborg.

Onsdagen den 24 januari

 

Helsingborgs konstförening anordnar tillsammans med Dunkers kulturhus vart tredje år en stor jurybedömd samlingsutställning med konstnärer från Norden. Salongen 2017 innehåller en mångfald av olika konstyttringar på 800 kvadratmeter.

 

Malmö Konststudio planerar en utflykt dit den 24 januari 2018 med guidade visningar kl 11.00 och kl 12.30. 30 personer i varje grupp och whispers finns på plats. Visningen varar i 45-60 minuter.

Måltid kan intas på Dunkers bistro, där vi bokat bord. Vi får menyförslag, kött-, fisk- och vegetariska alternativ – på egen bekostnad, 100 -120 kr. Ange ditt alternativ i samband med bokningen.

 

Var och en åker till Helsingborg på egen hand med tåg eller bil. Tåg avgår från Malmö varje halvtimma. Promenadavstånd från Knutpunkten till Dunkers, ca 15 min. Stor parkeringsplats finns under Sundstorget mitt emot Dunkers. Kom i god tid, 10-15 min, före visningens början. Klädskåp finns i källarplanet.

 

Pris: 120 kr, inkluderar inträde och guidning, insättes på Konststudions bankgiro 176-659 såsnart du fått positiv bekräftelse på din anmälan.

 

Anmälan snarast till Agneta Hansson helst via e-post agneta.hansson.20@gmail.com eller sms eller mobiltelefn 0701-43 65 61.

 

 

Två konstnärer i framkanten. Onsdagen den 31 januari.

 

Vi börjar dagen kl 11.00 med guidad utställning på Skissernas museum kring Andy Goldworthy och hans ”jordkonst”, den första som visats i Skandinavien. Tyvärr har vi ingen möjlighet att få se dokumentärfilmerna om honom. Guidningen varar i 45-60 minuter. Kom gärna i god tid så att du hinner hänga av dig ytterkläderna.

 

Efter lunch börjar nästa konstbesök med guide på Lunds konsthall kl 14.30. Här stiftar vi åter bekantskap med Vassil Simittchievis verk. Vassil Simittchievis är en tidigare stipendiat i Malmö Konststudio. Pågående utställning blev mycket lovordad i en recension av Thomas Millroth i Sydsvenskan 28 december 2017. Efter guidning är arrangemanget slut och var och en avslutar dagen efter eget gottfinnande.

 

Tåg är det enklaste sättet att ta sig till Lunds C. Därefter ev. buss nr 1 från Centralen mot Östra Torn, Hållplats Biskopshuset eller Sölvegatan. Till fots tar det ca 15-20 min.

 

Lunchpaus ordnar var och en på egen hand. På Skissernas Museum måste man nog boka bord. Vid Mårtenstorget och Saluhallen, intill Lunds konsthall, finns ett flertal små trevliga matställen.

 

Pris 130 kr, som betalas snarast efter bekräftad anmälan till Malmö Konststudios bankgiro 176-6591.

Anmälan till Agneta Hansson snarast, helst via e-post agneta.hansson.20@gmail.com eller

mobiltel. 0701-436561 eller sms.

 

 

Malmö Konsthall

Tisdagen den 13 mars kl. 13.00

 

Under våren 2018 visar Malmö Konsthall en mycket intressant och spännande utställning, ODRADEK.

 

Grupputställningen Odradek visar verk av åtta konstnärer ur olika generationer, från flera länder och med skiftande bakgrund: Nairy Baghramian, (född 1971 i Iran, bosatt och verksam i Berlin), Katinka Bock, (född 1976 i Tyskland, bosatt och verksam i Berlin), Henri Jacobs, (född 1957 i Nederländerna, bosatt och verksam i Brüssel), Laura Lamiel, (född 1948 i Frankrike, bosatt och verksam i Paris), Judith Scott, (född 1943 i Columbus, Ohio, död 2015 i Dutch Flat, Kalifornien), Hassan Sharif, (född 1951, död 2016 i Dubai, Förenade Arabemiraten), Oscar Tuazon ((född 1975 i USA, bosatt och verksam i Los Angeles) och Franz Erhard Walther (född 1939 i Tyskland, bosatt och verksam i Fulda.

Odradek är co-curaterad av Malmö Konsthall och Francois Piron, frilanscurator och kritiker.

Tisdagen den 13 mars kl 13.00 visar utställningspedagog Angela Cesarec utställningen för medlemmar i Malmö Konststudio. Vi har Konststudions whispers med oss.

Pris för visningen: 50 kr. Vi föranmäler till restaurang SMAK att många av oss säkert vill dricka sitt eftermiddagskaffe efter visningen.

Anmälan till Anna-Lena Bengmark, annalena.bmark@gmail.com eller per tel. 0709-655 430. Max. 30 personer.

Avgiften sätts in på Malmö Konststudios bankgiro 176-6591 så snart du fått positiv respons på din anmälan.

 

 

STUDIECIRKEL: Papper + tråd = bok Torsdagar 1/3, 8/3, 15/3, 22/3 samt 5/4

Kl. 14–16:30

Malmö Konsthall

 

I denna studiecirkel för dig som är 60+ utforskas bokformatet med fokus på papper och

tråd. Vi använder traditionell lintråd, broderitråd, ståltråd, garn och snöre att sy med

och experimenterar med olika bok- och papperstrukturer. Tråden används för att binda

ihop, men även för att framställa själva boken, till exempel med hjälp av stygn som

mönster på bokryggen eller i papperet. Inspiration hämtas från grupputställningen

Odradek på Malmö Konsthall och framför allt konstnärerna Henri Jacobs, Judith Scott

och Hassan Sharif.

Kursledare: Eva Hejdström (se nedan) Arrangör: Malmö Konsthall i samarbete med ABF Malmö Avgift: 650:- (inklusive material) Anmälan: 040-35 24 00, ABF Malmö. Sista anmälningsdatum 22/2.

 

OBS! Studiecirkeln är för dig som är 60+. Anmälan är bindande.

Max antal deltagare: 10 st

 

Eva Hejdström är konstnär och bokbindare med BA Honors Fine Art och Postgraduate

från Glasgow School of Art, Skottland. Utbildad i bokbindning i Storbritannien och Sverige.

Arbetar främst med Artists’ Books, kollage, grafik och teckning.

 

 

DAVIDS SAMLING I KÖPENHAMN Tisdagen den 20 mars och fredagen den 23 mars

 

’Menneskefiguren i islamisk kunst – Folk, fyrster og hellige mænd’.

”Fabelagtige værker venter de besøgende på udstillingen på Davids Samling. Den byder på en overflod af skønne detaljer, spændende tankegods – udført af muslimske kunstnere. Det er kunst, der gør verden større.

En særudstilling om menneskefiguren i islamisk kunst kan umiddelbart lyde som en umulighed, for er der ikke forbud mod menneskefremstillinger i islam?

Nej, det er der faktisk ikke.

I hvert fald ikke i Koranen. Til gengæld findes der et billedforbud i Det Gamle Testamente, som man inden for islam regner som en slags forløber for Koranen, hvor Bibelens åbenbaringer sættes ind i deres rette kontekst.”

 

Så skriver den danska tidningen Politiken i sina lovord (6 hjärtan av 6 möjliga) av den særutstilling som visas i ett par små rum på Davids Samling. Länge har vi ju lite till mans levt i föreställningen att avbildning av människan inte var tillåten i islamisk konst. Den här utställningen visar att vi haft fel.

Davids samlings egen dansktalande guide Sannie Joy Johansen visar oss utställningen i liten grupp (2 x 10 personer), och vi får även tillfälle att på egen hand bekanta oss med allt det andra utsökta som finns på detta lilla museum, bland annat ett antal verk av Vilhelm Hammershøi.

 

Vi samlas senast k. 09.45 på Malmö Central utanför Pressbyrån, var och en försedd med ToR-biljett till Köpenhamn. Vi tar tåget kl 09.53, byter vid Ørestad till metro och åker till Kongens Nytorv, där vi går av och promenerar ca en halv kilometer till Davids Samling vid Kronprinsessegade 30.

Den som vill stiga på tåget vid Triangeln eller Hyllie gör naturligtvis det. Meddela gärna vid anmälan!

 

Davids Samling finns i en liten och gammal byggnad med många trappor, och den är därför inte tillgänglig för personer med gångsvårigheter/rollator. Museets personal uppmanar besökare att ta med en dansk 10-krona till förvaringskåpen för ytterkläder och väskor.

Den ena visningen börjar klockan 11.30, den andra klockan 12.30.

Efter visningarna har vi en promenad på ca en halv kilometer till restaurang Peder Oxe vid Gråbrødretorv. Där serveras vi klockan 14.00 lunch – rödspätta, vin/öl/vatten, chokladmousse och kaffe.

 

Efter lunchen går var och en åt sitt håll, och resten av dagen disponeras fritt.

Returbiljetten gäller i 24 timmar och kan även användas inom Köpenhamn på alla bussar, S-tog och metro.

 

Pris för turen inklusive guidning, lunch med dryck, efterrätt och kaffe:

590 kronor.

 

Anmälan till Kerste Engman: kerste.engman@gmail.com (Du får bekräftelse på epost-anmälan) eller per telefon 040 23 33 41 tidigast den 21 februari klockan 09.00. Anmälningar som kommer in före detta datum beaktas inte!

Avgiften betalas snarast – efter att du fått positiv bekräftelse på din anmälan – till föreningens bankgirokonto 176-6591.

Ange ditt namn, arrangemang och datum. Max 20 deltagare.

OBS att anmälan blir definitiv först sedan utflykten är betald.

 

 

Resa till Arken och Heerups Museum

Onsdagen den 4 april och onsdagen den 18 april

 

Vi samlas på Malmö Operas parkering kl. 8.30 för färd över bron till Arken, där vi skall se en utställning av den tjekiska art nouveau konstnären Alfons Mucha.

 

Mucha är samtidig med Gustav Klimt och hans stora produktion var en hyllning till skönheten i illustrationer, glas och smycken.

Särskilt berömd blev han för scenillustrationer till Sarah Bernard och inspirerade senare psykedeliska konstnärer på 60- och 70-talet.

Mucha har ett eget museum i Prag.

 

Britte Montigny är vår guide.

 

Efter visningen äter vi lunch på museets café. Den består av fisktallrik, öl, vatten eller vin till maten samt kaffe med chokladbit efteråt. Eventuella önskemål om maten anges vid anmälan.

 

Från Arken åker vi till Heerups Museum i Rödovre. Henry Heerup var medlem av COBRA-gruppen och har utvecklat en naivistisk tolkning av människor, djur och växter. Särskilt förstjust var han i tomtar. Vid vårt besök pågår även en specialutställning av sonen Ole Heerup: Farvens Melodi.

 

Efter besöket hos Heerups går resan hem till Malmö med beräknat ankomst kl. 16.30.

 

Priset för resa, inklusive entréer och lunch, är 975 kr, som betalas snarast efter bekräftad anmälan till Malmö Konststudios bg 176-6591.

 

Anmälan tidigast 28 februari kl 9.00 till Hanna Söderberg, helst via e-post hasoderberg1@gmail.com eller 0709-14 84 65.

 

 

"Spel på taggtråd"

 

Svensk-danska kulturmöten under svenska "Beredskapstiden" och danska "Besættelsen" 1940–1945.

Föreläsning av professor emeritus Kjell-Åke Modéer.

 

Söndagen den 8 april kl. 13.00 i Svenska Gustafskyrkan i Köpenhamn

 

Hjalmar Gullberg sällskapet inbjuder medlemmar i Malmö Konststudio att delta i detta intressanta och trevliga arrangemang. Resa på egen hand till Österports station. Svenska kyrkan ligger tvärs över gatan. Lätt att hitta.

 

Program:

13.00 Kaffe och kaka/smörgås. Vi läser några dikter av Hjalmar Gullberg, skrivna med anledning av ockupationen av Danmark 1940-1945. Därefter berättar och visar kyrkoherde Thomas Stoor oss runt i kyrkan.

14.00 Kjell-Åke Modéer håller föredraget ”Spel på taggtråd” i Bernadotterummet.

 

Vi är välkomna att delta i högmässan som börjar kl. 11.00.

 

Pris för Konststudions medlemmar: 150 SEK för föredrag + rundvandring + förtäring.

 

(OBS! för medlemmar i Hjalmar Gullberg-sällskapet kostar dagens arrangemang 60 SEK. Medlemskap i Hjalmar Gullberg-sällskapet kostar 150 SEK per år.)

 

Anmälan via Hjalmar Gullberg sällskapets plusgiro (konto 188 98 68-4) senast den 25 mars. Glöm inte skriva namn och arrangemang.

 

För ytterligare information kontakta Britt-Marie Sundberg.

 

 

Från borggård till väntsal – en vandring längs Malmös gamla strandlinje

Tisdagen den 17 april, tisdagen den 24 april och torsdagen den 26 april

 

Vi samlas kl. 10.30 på borggården till Malmöhus slott, intill bronsmodellen av Malmö, som staden såg ut år 1692. Er guide, Karl-Bertil Hake, berättar där – utifrån modellen – om en stad som en gång fanns och en anläggning som varit myntergård, kungasäte, befästning och fängelse. Vi kommer fortsättningsvis att bl.a. trampa på ruinerna av ett kloster (nästan), passera och höra om ett antal spännande byggnader bland vilka finns ett Skånepalats, ett f.d. spinnhus, stadens äldsta bro, bastioner och hus som vuxit upp ur sjöbottnen. Efter att ha lyssnat in en bro och närstuderat några tegelstenar avslutar vi kl. 13.30 med att inta lunch (fisk med vatten som dryck samt kaffe) i en helt unik väntsal, en kunglig sådan, som numera är restaurerad och omgjord till bistro.

 

Anmälan till Karl-Bertil Hake, karlbertil.hake@gmail.com

 

Avgiften, 200 kr, betalas snarast efter positiv bekräftelse till Malmö Konststudios bankgiro 176-6591. Ange namn, arrangemang och datum.

Deltagarantalet är begränsat till 20 personer/tur.

 

 

Kvinna och konstnär i Sverige – då och nu

Konstens historia är full av kvinnliga konstnärer! Det är dock något man kanske inte tror när man öppnar ett konsthistoriskt standardverk eller besöker ett konstmuseum och bara hittar ett fåtal. Det har funnits stora kvinnliga konstnärskap redan i äldre tid som var uppburna celebriteter under sin livstid, men som aldrig skrevs in konsthistorien.


Vi vill med detta seminarium lyfta fram två spännande tidsperioder i den svenska konsthistorien; slutet av 1800-talet och den nutida konstscenen – med fokus på kvinnliga konstnärer.

 

Lördagen 28 april 2018

Malmö universitet, Nordenskiöldsgatan 10 (”Orkanen” eller Lärarutbildningen)

Sal D 131 (på entréplan)

 

 

Program

09.30 – 10.00 Kaffe/te med halv fralla

 

10.00 – 10.10 Välkomsthälsning

Karl-Bertil , Malmö Konststudio, f.d. konstföreningen vid Malmö universitet, f.d. Sveriges Konstföreningars förbundsstyrelse.

 

10.10 – 11.40 Kvinna och konstnär i 1800-talets Sverige

Eva-Lena Bengtsson, intendent för Konstakademiens samlingar, forskare och tidigare verksam vid Uppsala universitet.

 

11.40 – 13.00 Lunch, mixsallad, bröd och isvatten

 

13.00 – 14.30 Kvinna och konstnär i dagens Sverige

Gertrud Sandqvist, professor i konstens teori- och idéhistoria och rektor vid Konsthögskolan i Malmö.

 

14.30 – 14.45 Att hålla i en nätbaserad utbildning i konsthistoria

Karl-Bertil Hake

Tillsammans med Sveriges konstföreningar Gävleborg och Sensus erbjuds nätbaserade utbildningar i konsthistoria för alla konstföreningar i Sverige, anslutna till Sveriges konstföreningar. Utbildningarna består av filmade föreläsningar. En av dessa nätbaserade utbildningar har titeln ”Kvinnor i konsten”. Se gärna: https://www.sensus.se/konsthistoria

 

Under lunchen – eller efter seminariet – finns möjlighet att vandra runt i huset och upptäcka vilka kvinnliga svenska konstnärer, 13 till antalet, som är representerade i Orkanen!

 

Hur du hittar hit:

Orkanen ligger på promenadavstånd från stationen (uppgång Anna Lindhs plats). Ingång finns både mot Nordenskiöldsgatan och mot kajen.

Bussarna nr 3 och 5 stannar utanför ingången och vid Centralstationen (Hållplatser: Orkanen och Centralen).

 

Kostnad: 300 kr; medlemmar i en konstförening, ansluten till Sveriges Konstföreningar. 350 kr; övriga intresserade

 

Anmälan till Karl-Bertil Hake, karlbertil.hake@gmail.com

 

OBS: Ange även:

1: vilken konstförening du/ni tillhör eller om du/ni är gäst/er

2: eventuell önskan om specialkost

Betalning sker till Malmö Konststudios bankgiro; 176-6591, så snart bekräftelse erhållits om plats.

 

VÄLKOMNA!

 

 

Sveriges Konstföreningar Malmö Konststudio Konstföreningen

Skånedistriktet vid Malmö universitet

 

 

 

Ørestad, Islands Brygge, Nordhavn, Strandvejen och Louisiana

Tisdagen den 15 maj och torsdagen den 17 maj

 

Vi åker från Malmö Operas parkering klockan 9.00

 

När vi kommit över Öresundsbron börjar Kerste Engman, auktoriserad Danmarksguide, guida oss om ny och spännande arkitektur i de framväxande stadsdelar i Köpenhamn som vi kör igenom med bussen, och där det hela tiden händer mycket intressant.

Innan vi lämnar Köpenhamn och fortsätter norrut får vi ”busskaffe”.

Vid färden längs Strandvejen berättar Kerste om hus och om människor som bor och bott där.

 

Det serveras lunch på Bolettes Gæstebud klockan 12.30: Bolettes goda ”buffé” med fisk, ett glas vin eller öl samt kaffe på maten.

Efter lunchen kör bussen oss den korta sträckan till Louisiana, där Louisianas egen dansktalande guide väntar oss.

 

Vi får omvisning av följande två utställningar, med start klockan 14.00 respektive 16.00

Det blir en paus mellan visningarna för t.ex. kaffe eller parkpromenad på egen hand.

 

Gabriele Münter (1877-1962)

Gabriele Münter är en tysk expressionistisk målare som var en förgrundgestalt för Münchens avant-gardescen i början av 1900-talet.

I denna omfattande retrospektiva utställning visar Louisiana 130 verk av Gabriele Münter, verk från hela hennes liv. Flera av dem har aldrig tidigare ställts ut.

 

Undet många år var Gabriele Münter sambo med Vassilij Kandinsky och bildade med honom och med Aleksej von Jawlensky, Franz Marc, Robert Delaunay, Pablo Picasso och Paul Klee NKV (Neue Kunstlervereinigung) - som senare blev Der Blaue Reiter, en grupp som upplöstes vid krigsutbrottet 1914.

Efter första världskriget bodde Münter en tid i Stockholm, där hon umgicks intensivt med de ledande konstnärerna och var vän med paret Grünewald-Hjertén, Hilding Linnqvist och många andra. Hon bodde också ett tag i Köpenhamn innan hon fortsatte till Berlin och Frankrike. 1931 slog hon sig ner i Murnau för gott.

Den nazistiska diktaturen i Tyskland på 1930-talet var en mörk period för modernismen och alla avantgardistiska konstnärer; många flydde eller målade i hemlighet. Många storverk konfiskerades av nazisterna, några förstördes avsiktligt medan andra fördes till den ökända utställningen Entartete Kunst.

Trots flera undersökningar i Gabriele Münters hus i Murnau fann nazisterna aldrig den guldgruva med konstverk av Kandinsky och andra medlemmar i Der Blaue Reiter som hon gömt och bevarat under kriget.

 

Gabriele Münter är en av de stora tyska expressionister vars målningar fortsätter att inspirera nya generationer av konstnärer.

 

 

Pablo Picasso (1881-1973)

Louisiana har genom åren visat många utställningar av Picassos verk och firar nu sitt 60-års jubileum bl.a. med en presentation av Pablo Picassos originalverk i keramik.

Med mer än 150 verk från åren 1947-1964 är detta den första stora utställningen i Skandinavien av en inte så känd sida av Picassos produktion.

Sommaren 1946 uppehöll sig Picasso i Golfe-Juan på franska rivieran. Han åkte till en keramikutställning i Vallauris, ett område känt for sina många keramiska verkstäder. Upplevelsen blev en vändpunkt för Picasso, som livet igenom sökte nya konstnärliga utmaningar i alla slags material. År 1948 flyttade han permanent till Sydfrankrike och producerade – vid sidan av sina målningar, teckningar, skulpturer och grafik – bortemot 4000 föremål i keramik.

 

Vi lämnar Louisiana kl 17.00 och räknar med att vara tillbaka i Malmö vid 18.30-tiden.

 

Pris för resan med buss via bron, guidning, busskaffe, entré, omvisning av två olika utställningar, samt lunch (inkl dryck och kaffe) blir 985 kronor.

Den resenär som medför Louisianakort betalar 885 kronor – detta måste meddelas vid anmälan.

 

Anmälan till Agneta Hansson helst via e-post: agneta.hansson.20@gmail.com

(eller per telefon/sms 0701 43 65 61) tidigast 3 april kl 09.00.

 

Avgiften betalas snarast – efter att du fått positiv bekräftelse på din anmälan – till föreningens bankgirokonto 176-6591.

Ange ditt namn, arrangemang och datum! Max 30 deltagare per resa.

 

OBS att anmälan blir definitiv först sedan resan är betald.

 

 

Skånska kyrkor med fokus på arkitektur och konst, III; ”Finjasjön runt”

Tisdagen den 22 maj och torsdagen den 24 maj

 

Vi fortsätter vår ”inventering” av skånska kyrkor med fokus på historia, konst och arkitektur.

Start sker från Malmö Operas parkering klockan 8.15. Efter cirka 90 minuters färd är vi framme vid Vinslövs kyrka, byggd i sandsten från Ignaberga under 1100-talets första hälft och med ett stort antal romanska kalkmålningar från tiden 1125 – 1150.

Vårt nästa stopp blir Gumlösa kyrka , dit vi anländer ca 10.45. Kyrkan invigdes 26 oktober 1192 och är Nordens äldsta precist daterbara tegelbyggnad.

 

Runt kl 12.00 når vi Finja kyrka, en ”herremanskyrka” från 1100-talets andra hälft. Kalkmålningarna från slutet av 1100-talet är vida berömda.

Lunch intar vi på Hovdala slott, dit vi kommer kl 13.00. Här stannar vi i två timmar och tillfälle finns alltså att närmare bekanta sig med slottet, med anor från 1300-talet, den vackra slottsträdgården och den innehållsrika butiken.

Avfärd kl 15.00 till den tornlösa Brönnestads kyrka, känd för sina speciella kalkmålningar från 1440-talet.

 

Vi beräknas vara tillbaka på Malmö Operas parkering cirka kl 17.30

Guide under hela resan är Stig Alenäs, kyrkoherde em. och teol. dr. Han är närmast expert på skånska kyrkor i allmänhet och kalkmålningar i synnerhet.

Anmälan till Karl-Bertil Hake, karlbertil.hake@gmail.com

 

Avgiften 550 kr betalas snarast efter positiv bekräftelse till Malmö Konststudios bankgiro 176-6591. Ange namn, arrangemang och datum.

Deltagarantalet är begränsat till 30 personer/tur.

 

 

Arkitektur och konst i Blekinge

Fredagen den 25 maj

 

Vi samlas vid Malmö Operas parkering kl. 08.00 för avresa med buss mot Blekinge och med oss i bussen har vi som guide den för de flesta av oss välbekante museimannen Thomas Kjellgren.

Vi börjar med att besöka Sölvesborg med arkitekten Gunnar Asplunds berömda tingshus, unikt i sitt slag, Därefter går färden till Karlshamn och Martinssonska Gården. Där får vi se verk av och träffa skulptören Johnny Martinsson samt betrakta målningar av ett par klassiska Blekingekonstnärer. I Karlshamn intar vi också vår lunch på Wägga rökeri omkring kl.13.00. Sedan vi avnjutit vår lunch åker vi till Ronneby med dess Kulturcentrum, inrymt i Kockums tidigare fabrikslokaler, för att se två utställningar, dels med Lars Holm som arbetar främst med akvareller dels med fotografen Julia Lindemalms ”Zoo World”. Vi avslutar så dagen med offentlig konst och arkitektur vid en vandring i Karlskronas centrala delar. Under vandringen får vi stifta bekantskap med Trefaldighetskyrkan och Fredrikskyrkan, båda ritade av Nikodemus Tessin d.y. och den sistnämnda upptagen på Unescos Kulturarvslista.

 

Under förmiddagen får vi busskaffe och bulle. Lunchen, som utgörs av restaurangens specialitet en fisktallrik, inkluderar öl/vatten samt kaffe.

 

Vid 17.30 vänder vi hemåt i den ljusa vårkvällen och beräknas vara hemma i Malmö vid 21.00-tiden.

 

Priset för resa, inklusive guide, entréer, busskaffe och lunch, är 650 kr som betalas snarast efter bekräftad anmälan till Malmö konststudios bg 176-6591

 

Anmälan tidigast den 17 april 2018 kl. 09.00 till Bengt Tancred, via e-mail bengt.tancred@telia.com eller per telefon 040-26 14 06.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malmö Konststudios

program

 

Föreläsningar

Kvalificerade föreläsare talar om konstnärer och konst-riktningar, ofta med koppling till kommande ut-ställningar.

 

Dagsresor

Besök på utställningar och gallerier i närområdet med kunniga guider.

 

Längre konstresor

Konst- och kulturresa till

Värmland 2 - 6 maj.

 

Konstresa till Polen

4 - 11 september.

 

Allt detta för en medlemsavgift på

250:- / person och kalenderår.